Lelydorp Net meetingpoint op Internet voor personen van Lelydorp en omstreken

Vandaag is:   

Gastenboek

Webmail

Welkom op Lelydorp Net, de site voor en door Lelydorpers!

 

Home

 
 

Historie

 
 

Informatie

 
 

Scholen

 
 

Fotoboek

 
 

Gastenboek

 
 

Startpagina

 
 

Recreatie

 
 

Sport

 
 

Nieuwtjes uit Lelydorp

 
 

Ingezonden

 
  Webmail  


 

Klik en bekijk vergroot

Huis uit vroegere tijden

 

Bezigheden op Lelydorp

 
Lelydorp is een multiculturele samenleving die elkaar ondersteunt. Zo zijn er buurtgemeenschappen die voor elkaar en vooral voor de oudjes zorgen. Er is een zorgvoorziening voor gehandicapten "Matoekoe" in de Van Hattemweg.
Verder zijn er diverse arbeidsbedrijvigheden.
Een steenfabriekje even voorbij Curacaoweg en aan de Arubaweg, er is ook een houthandel /deurenfabrikant in de Javaweg, visverwerking in Dessa (familie Wakiran, ze staan ook  op de markt), veehouderij in Reeberg waar de melk vandaan komt. De vele groentevoorzieners (kousebandplanters, pepers, e.d). De  telers van onze welbekende ramboetan, watermeloen, cassave. De slacht-en legkippenhouderij in de Lelydorperweg, Javaweg en vroeger ook Curaçaoweg en Van Hattemweg.

Klik en bekijk vergroot

Javaanse gebruiken Curacaoweg

Klik en bekijk vergroot

Leuke beeld van een koe en kalf in een weiland

Klik en bekijk vergroot

Een avondje genieten in de hangmat

Op Lelydorp wordt niet alleen gefeest en gesport maar er wordt ook veel geproduceerd. En wat denk je van de bauxietwinning, daar achter Curaçaoweg, Bonaireweg, Arubaweg en Copieweg. Ofschoon wij geen voorstanders van die bauxietwinning zijn (want daardoor zijn hele buurtgemeenschappen "uit elkaar gerukt" en her en der verspreid en  zelf een nieuw bestaan moeten hebben opbouwen (Reeberg, Kwarasan, Oost-Westverbinding en wáár al meer) mag het toch genoemd worden omdat dit een belangrijke werkvoorziening is voor vele Lelydorpers.

En volgens mij is er ook een brandweer, ambulancedienst op Lelydorp. En de schoenmakers dan? Die mag je ook niet vergeten. O ja, de apothekers Tjon A Young en nog één daar aan de hoofdweg. De sieradenmaker op de markt,de sinds vele, vele jaren gevestigde slager, de gezellige kappers en kapsters die ons allemaal mooi maken.

 

Klik en bekijk vergroot

Curaboys poseren voor een wedstrijd

Klik en bekijk vergroot

Javaanse gebruiken

Er is ook een rozenkwekerij/orchideekwekerij in de verlengde Van Hattemweg en naar het schijnt, ook in Dessa. Verder zag ik 2 jaren geleden ook een bokkenpootkwekerij/Braziliaanse lelie's (ik weet niet exact hoe die planten worden genoemd, maar ze hebben van die grote, mooie roze bloemen, natuurlijk ook voor de handel) in de De Craneweg.

Verder heeft de jeugd wat onderwijs betreft diverse mogelijkheden want je heb diverse scholen op Lelydorp zoals de lagere school (bekende basisschool), de LBGO, MAVO, de LBGO-LTS richting. Na school hebben ze ook verschillende mogelijkheden op het gebied van sport en spel.

Jaaa, Lelydorp is een plek  waar wij TROTS op mogen zijn en waar veel bevolkingsgroepen saamhorig met elkaar wonen en leven, daar kan de wereld een voorbeeld van nemen.
 

Bron: Fam. Eisinga/Ngalimoertomo  (18/03/2003)

Klik en bekijk vergroot

Javaanse gebruiken

Klik en bekijk vergroot

Javaanse gebruiken

Klik en bekijk vergroot

Op straat kijken naar een voetbaloefening

Klik en bekijk vergroot

Een kanjer van een vis gevangen

De site is ontworpen en wordt onderhouden door Harris Internet Services. Voor diensten op het gebied van Internetten zoals Webdesign, Webhosting, Domeinnamen,Internettrainingen en Internet PC-hulp.